tel +32 59 29 98 57

HET FAMILIEBEDRIJF PARKET DECLERCQ IS KLAAR VOOR DE UITDAGINGEN VAN DE TOEKOMST.

Al bijna 4 decennia lang is Parket Declercq in Eernegem een gevestigde waarde voor het plaatsen van alle mogelijke soorten parket. 

Het begon allemaal in 1962 toen Daniel Declercq als 16-jarige naar La Chapelle in Brussel trok om er "de stiel" van parketlegger te gaan leren.

15 jaren later (1977) waagt Daniel de sprong naar de zelfstandigheid als parketlegger. Gezien er dan nog maar een beperkt aanbod bestond aan massief parket richtte hij één van zijn slaapkamers in als bescheiden toonzaal waar hij zijn klanten op afspraak kon ontvangen. Parketlegger was dan nog altijd een vrij zeldzaam beroep.

In 1991 komt zijn zoon Yves Declercq in het bedrijf meewerken om de knepen van het vak van zijn vader te leren.

Yves huwt in 1994 met Macha De Wulf en in 1995 openen ze beiden hun winkel in de Stationsstraat 340 te Eernegem. Macha, toen 22 jaar, stond meteen in voor de winkel en de vriendelijke ontvangst van de klanten, iets wat ze tot op vandaag nog altijd vol overgave en met grondige kennis doet.

In 2015 werd de winkel volledig gerenoveerd om de klanten het intussen erg ruime aanbod van verschillende soorten parketvloeren in comfortabele omstandigheden te kunnen tonen.

Het familiebedrijf Parket Declercq is klaar voor de uitdagingen van de toekomst.

: